VUČIĆ S POMPEOM: "Vratiti se dijalogu sa Kosovom"

Američki državni sekretar Mike Pompeo sastao se u Washingtonu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

  • Regija

  • 03. Mar. 2020  

  • 0

"Uživao sam na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićm na kojem smo razgovarali o važnosti povratka dijalogu sa Kosovom i potrebnim reformama da bi Srbija postala članica Evropske unije. Spremni smo pružiti podršku u oba procesa", napisao je državni sekretar Sjedinjenih Država Mike Pompeo na Twitteru.

"Sekretar Pompeo ohrabrio je predsjednika Vučića da nastavi momentum postignut nedavnim pismima namjere o uspostavljanju zračne, željezničke i putne veze između Prištine i Beograda", navodi se u saopćenju koje je izdao američki State Department.

"Ovde je u pitanju politika postepene izgradnje boljih odnosa, zamolio sam našeg domaćina gospodina Pompea da razumiju poziciju Srbije i da nam pomognu da različitim mehanizmima našu ekonomiju i našu politiku i sve druge sfere unaprjeđujemo zajednički. Da polako gradimo odnose prijateljstva i povjerenja. Amerika nam je potrebna kao prijatelj. Važno je da gledamo u budućnost," napisao je predsjednik Srbije na svom Instagram profilu.

Vučić inače danas završava dvodnevnu posjetu Washingtonu. Osim Pompea sastao se i sa Robertom O'Brienom, savjetnikom za nacionalnu sigurnost, Jaredom Kushnerom, specijalnim savetnikom predsednika SAD Donalda Trumpa i Richardom Grenellom, specijalnim izaslanikom američkog predsjednika za dijalog Beograda i Prištine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...