„SLOBODNA BOSNA“ OTKRIVA; EMIR, STARI NEMIR, A NIJE KUSTA: Kako je nesuđeni ministar kulture vrijeđao novinare, pa tražio da se to cenzurira?! (VIDEO)

Glumac Emir Hadžihafizbegović neće politički preživjeti aferu "Asim“ koja je posljednjih dana uzdrmala vrh njegove stranke SDA

  • Mini market

  • 05. Mar. 2020  05. Mar. 2020

  • 3

Nakon što ga je, sada ga već bivši moćnik SDA, Asim Sarajlić, u famoznom snimljenomm razgovoru pomenuo kao "Glumca" koji će zaposliti suprugu jednog drugog kadra SDA, u Ministarstvu kulture i sporta gdje već je viđen kao budući ministar, no vrh SDA je odlučio da to ne dopusti i pronašao je novo rješenje.

Emir Hadžihafizbegović je uoči izbora u novu Vladu Kantona bio u centru nekoliko skandala, poput neumjerenog pijančevanja uz orkestar Crne Mambe u jednom sarajevskim lokalu (plaćeno novcem Kamernog teatra 55, gdje je on direktor), ili "otkrića" da je u Engleskoj na komičan način dobio titulu Lorda. Na vijest da Emir Hadžifabizbegović neće biti ministar, odahnuli su i novinari koji su posljednjih godina bili česte žrtve njegovog agresivnog, primitivnog vrijeđanja i ponižavanja.

Izdvojiti ćemo dva najteža primjera: prvi kada je napao novinara TV N1, sada O kanala, nakon pitanja o utrošku sredstava iz Fonda za kinematografiju Federacije BiH, u kome je Hadžihafizbegović član Upravnog odbora. Evo kako je on reagirao, pa kasnije, kada je vidio da je pretjerao tražio od menadžmenta ove televizije da razgovor ne emitiraju, što je i učinjeno.

Na isti primitivni način nesuđeni ministar kulture prije godinu i pol "odgovorio" je na pitanje novinara Source portala Alena Avdića, a taj je skandal i emitiran javno. Inače, tokom mandata Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Federacije BiH, u kojem pored Glumca sjede i Milan Trivić, te predsjednik Ivo Čolak, podijeljeno je 3 miliona KM filmovima koji nikada nisu snimljeni, niti su producentski kuće vratile novac kojeg su dobile.

Asim Sarajlić je u snimljenom razgovoru koji je šokirao javnost rekao i da mu je „Glumac dužan" i da će zbog tog duga poslušati sve što on od njega bude tražio. Čime je Sarajlić, odnosno SDA čiji je donedavno bio šef kadrovske komisije, zadužila slavnog glumca. Pa, mnogim stvarima i ustupcima, sinekurama koje mu je davala zadnjih 20-ak godina, pored ostalih i funkcijom ministra kulture Kantona koju je već obavljao prije desetak godina. Posljednji "dug" koji je napravio prema SDA, čiji je i član Predsjedništva, Glumac je imao u vidu zapošljavanja sina u kabinetu Šefika Džaferovića bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Mlađi Hadžihafizbegović je prije toga radio u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...