ISPOVIJEST BIVŠEG IGRAČA "REALA": "Pušio sam samo kad sam pio, a pio sam svaki dan"

"Počeo sam da piti kad sam imao 13-14 godina, tada sam bio u Botafogu, rekli su mi da je pivo dobro..."

  • Show

  • 10. Mar. 2020  10. Mar. 2020

  • 0

Sjećate li se Cicinha? Brazilac je iz u Real Madrid stigao 2006., ali je kraljevski klub napusio samo nakon jedne sezone kada je završio u Romi.

Sada je govorio o svojoj karijeri, a otkrio je kako je nesportski život razlog zašto nije ostavio značajniji trag u Realu.

"Počeo sam da piti kad sam imao 13-14 godina, tada sam bio u Botafogu. Rekli su mi da je pivo dobro, da je hranjivo. A kad sam počeo piti… Pio sam stvarno puno, a nisam prestao do prije nekoliko godina. Skoro 20 godina ja sam bio alkoholičar, na 10-12 piva dnevno", priča Cicinho.

"Kad sam zaradio prvi ozbiljniji novac, potpisom za Atletico Mineiro, onda sam počeo piti sve. I pušiti. Nisam pušio ako nisam pio, a problem je bio u tome što sam pio svaki dan.

Tvrdi kako je zbog alkohola prestao i razmišljati o fudbalu.

"Zbog alkohola sam izgubio i ljubav prema fudbalu. Nestalo je ushićenje izlaska na teren, nestala je čarolija. Umjesto nje sve je bila frustracija jer uprkos talentu nisam mogao igrati kako znam. Naravno da nisam.

Alkohol i profesionalni fudbal ne mogu zajedno. Igrao sam za Real, bio sam među Galacticosima, a bio sam nesretan. Najgore je bilo onih pet godina kad sam iz Reala prešao u Romu, od 2007.-2012. Sve je promijenila moja Mariana. Ona me spasila", govori Brazilac.

"Mariana mi je pomogla da se ostavim boce i prestanem trošiti novac uludo. Vjenčali smo se, a najpametnije što sam u životu napravio bilo je kad sam joj rekao - ‘Ti upravljaj finansijama. Ja ću zarađivati, a ti odlučuj šta ćemo s lovom.' Hvala Bogu, ni kad sam najviše pio nisam sve spiskao, nego dosta davao ocu koji je taj novac čuvao i vratio mi kad sam se sredio. Zahvaljujući njemu i supruzi danas imam komotnu finansijsku situaciju", dodao je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...