UEFA POD STRAŠNIM PRITISKOM: Veliki broj nacionalnih saveza od Čeferina traže SAMO JEDNO

Brojni evropski fudbalski savezi zatražili su od UEFA-e da odloži Evropsko prvenstvo u fudbalu određeno za ljeto zbog korona virusa.

  • Sport

  • 10. Mar. 2020  10. Mar. 2020

  • 0

Budući da je korona virus zahvatio većinu zemalja Evrope, a epidemija ne jenjava - brojni fudbalski savezi zatražili su od krovne kuće evropskog fudbala odgodu takmičenja EURO 2020, prenosi Sport Klub.

Razlog su problemi u organizaciji rasporeda za domaća prvenstva, ali i zbog sigurnosti i učesnika i navijača.

"Nacionalni savezi vrše ogroman pritisak na UEFA-u kako bi mogli uspješno da privedu kraju državne šampionate. Pritisak se samo povećava, a ideja o odlaganju Evropskog prvenstva u UEFA se ozbiljno razmatra. Većina saveza traži odlaganje EURO 2020 kako bi mogli da završe nacionalna prvenstva", prenio je u utorak ekskluzivno italijanski Tuttosport.

Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA-e, od ranije se protivi ideji odlaganja Evropskog prvenstva, koje je na programu od 12. juna do 12. jula.

"Bez obzira na naše želje i planove, svaki novi dan donosi nove vijesti i postoji sve veća opasnost da dođe do odlaganja. Ovo je viša sila", naglasio je Čeferin.

U svakom slučaju ako dođe do odlaganja najvećeg kontinentalnog takmičenja, to bi bio nezapamćeni presedan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...