SA "FARME" U ODBORNIČKU KLUPU?: Kandidat Vučićeve stranke bivša srbijanska estradna zvijezda

Zvijezda folk muzike Vesna Zmijanac našla se na listi naprednjaka za izbore u beogradskoj opštini Zvezda.

  • Estrada

  • 11. Mar. 2020  11. Mar. 2020

  • 0

Da li će ova popularna pjevačica zaista sjesti u „odborničke klupe“ ostaje da se vidi, ali nije isključena mogućnost da će zapjevati tokom kampanje SNS, kao što je to svojevremeno činila njena koleginica Dragica Radosavljević Cakana.

Karijera i privatni život Vesne Zmijanac izazivaju veliku pažnju medija već gotovo četiri decenije. Rođena je 1957. u Nikšiću, a odrastala je u selu Kovači blizu Kraljeva. Jedno vrijeme živjela je kod majke u Beču. Tvrdi se da nikada nije završila srednjotehničku školu koju je pohađala.

Pjevala je u kafanama na Ibarskoj magistrali. Prvi album snimila je 1981. Pojavila se u filmu „Sok od šljiva“ i seriji „Kamiondžije ponovo voze“. U saradnji sa svojim tadašnjim suprugom, kompozitorom Miroljubom Aranđelovićem Kemišem, snimila je 1985. hit „Nevjera moja“ i postala jedno od najpoznatijih imena na muzičkoj sceni SFRJ.

Osamdesetih i devedesetih otpjevala je brojne numere koje su postale veoma popularne, poput „Kad zamirišu jorgovani“, „Idem preko zemlje Srbije“, „Svatovi“, „Kraljica tuge“, „Ja imam nekog a ti si sam“ i punila je koncertne dvorane od Triglava do Đevđelije. Iz braka sa ekonomistom Vladom Jovanovićem ima kćerku Nikoliju, također pjevačicu.

Godine 2016. postala je baka devojčice Ree. Bila je u emotivnim vezama sa bivšim funkcionerom SPS Miloradom Vučelićem i pokojnim pjevačem Ninom.

Pripisuje joj se krilatica: „Bolje je plakati u rolsrojsu nego u fići“. Učestvovala je u rijalitima „Survivor“ i „Farma“.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...