ZBOG KORONE: Trump razmišlja o proglašavanju nacionalne katastrofe

Predsjednik SAD Donald Trump razmišlja o proglašavanju nacionalne katastrofe kako bi se izdvojila novčana sredstva za reagovanje na brzo širenje zaraze virusom korona, izjavio je neimenovani izvor upoznat sa tim pitanjem.

  • Svijet

  • 11. Mar. 2020  

  • 1

"Politiko" piše da bi takva deklaracija, slična Staforskom zakonu, omogućila neposrednu novčanu pomoć od 40 milijardi dolara.

U Americi je do sada potvrđeno više od 1.000 slučajave zaraze virusom korona.

Američki zdravstveni zvaničnici koji bi trebalo da svjedoče pred Kongresom SAD u vezi sa epidemijom virusa korona koja se brzo širi pozvani su danas na vanredni sastanak u Bijeloj kući.

 (Srna/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...