NA POMOLU JE RASPAD SISTEMA; ČOVIĆEV PARLAMENTARAC ZA SVE OPTUŽUJE MEKTIĆA I SDA: „Koalicija koja je formirala Vijeće ministara više ne postoji, Radončićev SBB je beznačajan…“

"Imenovanje članova CIK-a u Parlamentu BiH, s obzirom na način i trenutak odabran za realizaciju, jedan je od najozbiljnijih i najprizemnijih udara na opstojnost i integritet BiH u zadnje vrijeme. Ova nezakonita odluka je donesena upravo u trenutku kada su osigurani svi preduvjeti za provođenje zakonite procedure imenovanja članova CIK-a kojima je istekao mandat," rekao je Predrag Kožul, zastupnik HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH

  • Politika

  • 13. Mar. 2020  13. Mar. 2020

  • 5

"Ovim su skinute i zadnje maske s planova bošnjačkih političkih predstavnika da preurede državu suprotno njenom ustavu. Iako je u pitanju nezakonita odluka, fokus bih zadržao na njenoj štetnosti po ukupne političke odnose", rekao je Kožul.

“Ovom odlukom produbljuje se do dna politička kriza u BiH upravo u trenutku kada zemlji prijete dvije kataklizmične vanjske krize-migrantski val i pandemija korona-virusa. Zemlja koja se u svom punom kapacitetu teško može nositi s ovim dodatno je destabilizirana u vrijeme potrebe za najvišim stupnjem pripravnosti, organizacije i zajedničkog djelovanja“, istaknuo je Kožul.

Koalicija više ne postoji

„Koalicija koja je formirala Vijeće ministara više ne postoji. Otvoreno je pitanje tko će i kako donositi nužne i neophodne odluke na državnoj razini u sljedećim važnim i teškim danima. Otvoreno je pitanje kuda će i kako ova zemlja dalje“, mišljenja je Kožul.

Komentirajući protivljenje SBB-a imenovanju novih članova CIK-a Kožul kaže da je parlamentarni kapacitet te stranke beznačajan istaknuvši ga, ipak, kao glas razuma.

“Stav SBB, obzirom na njegovu snagu u parlamentu, je efemeran, iako ga treba istaći kao glas razuma, makar samo simboličan u ovom slučaju”, kaže Kožul.

“Komšić, kao poželjni Hrvat, dobio je svog pandana u Draganu Mektiću kao poželjnom Srbinu”, rekao je Kožul za HMS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...