ĐOKOVIĆ U BORBI PROTIV PROBLEMA BROJ JEDAN U SVIJETU: Uhvatio je jedan od zadnjih letova, a onda objavio - 'Evo kako ćete se zaštititi'

Novak Đoković neočekivano se brzo vratio s američke turneje, pa je odlučio višak vremena iskoristiti i podijeliti nekoliko savjeta vezano za prevenciju od zloglasnog koronavirusa.

  • Sport

  • 13. Mar. 2020  13. Mar. 2020

  • 1

Teniser sa 17 Grand Slam naslova uhvatio je jedan od posljednjih letova nakon što je Trump ograničio i zabranio dio letova iz Europe, a dan kasnije Novak je za jedan srpski medij podijelio savjete kako se uspješno boriti protiv koronavirusa.

"Treba povećati unos vitamina C i cinka. Preporučljivo je imati od 5 do 7 grama dnevno vitamina C, a može i do 10. Bolje je imati tekući cink, a ako ga nemate, uzmite i u tabletama. Tad je bolje uzeti čak 3 do 4 puta veću dozu od preporučljive", otkrio je Đoković za Telegraf.

"Svakodnevno ujutro piti toplu vodu s limunom i malo morske soli. Toplu vodu s limunom piti još nekoliko puta tokom dana. Preporučljivo je učiniti to na prazan želudac", dodao je:

"Piti što više zelenih sokova i shakeova sa zelenim lisnatim povrćem, a to su kelj, špinat, peršun. Zeleno lisnato povrće stvara alkalnu bazu u tijelu što uništava viruse".

Isto tako srpski teniser drži se i tradicionalnog savjeta:

"Preporučljivo je konzumirati mali dio bijelog luka i dodati ga u čašicu s medom i cimetom. Dobro je konzumirati i ulje od divljeg origana, đumbir, ljute papričice".

"Koloidna srebrena voda iznimno je djelotvorna za imunitet i borbu protiv otrova koje imamo u tijelu. Razne vrste čajeva i svježih biljki oduvijek su dobrodošli. Čaj od hibiskusa također se preporučuje.", poručio je Đoković i na kraju zaključuje:

"Provoditi vrijeme na svježem zraku u prirodnom ambijentu također je bitno. I to nas iscjeljuje. Raditi vježbe svjesnog disanja jer na taj način uspostavljate emotivni i mentalni sklad i mir koji vam dozvoljava da se nosite lakše s brigama, strahovima. I što se više smijati! Uživati u muzici koja vas ispunjava i čini sretnim. Biti okružen dragim ljudima!"

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...