VUČIĆ U SVOM STILU: "Proglašavam vanredno stanje na teritoriji cijele Srbije!" (VIDEO)

Srbija je od danas u ratu protiv opasnog protivnika koju mora da pobijedi. To je borba za nas, naše starije i za budućnost Srbije, kazao je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju i potom proglasio vanredno stanje u državi.

  • Regija

  • 15. Mar. 2020  15. Mar. 2020

  • 5

"Naši stariji su nam izgradili puteve, napravili sve što danas imamo i moramo uraditi sve što možemo da tim ljudima pomognemo.

Želim da zahvalim divnim ljudima, brojnim ljekarima i sestrama koji su se stavili na raspolaganje svojoj zemlji i narodu", kazao je Vučić.

Dodao je da proglašava vanredno stanje u cijeloj Srbiji.

"Poslije iskustava koje smo prošli, nedovoljno je discipline u porukama koje smo slali. Na osnovu pisma koje su mi slali, uputili smo pisma predsjednici Skupštine Srbije. Pisma su pisana prema članu Ustava koji kaže da kada Skupština nije u stanju da se okupi, onda Predsjednik može da proglasi vanredno stanje.

Obaviještavamo vas da smo donijeli odluku o ptoglašenju vanrednog stanja na teritoriji cijele Srbije!", kazao je Vučić.

Dodao je da će se preduzeti najteže mjere, ali da je ovo bitka za stare i bolesne.

Obraćanje Vučića naciji pogledajte u video prilogu od 23. minute.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...