OPET JE BIO ČUDAN: Građani Kine reagovali na objavu Vučića

Na poruku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koju je objavio na Instagramu i u kojoj je poručio da od Kine traži pomoć u vidu zaštitne opreme i u kojoj se zahvalio na svemu građanima Kine i predsjedniku Xi Jinpingu, reagovali su brojni kineski državljani.

  • Regija

  • 17. Mar. 2020  

  • 4

U porukama napisanim ispod objave, građani Kine su napisali da su u mislima sa Srbijom, da saosjećaju sa građanima Srbije i poslali su brojne poruke podrške.

"Voljni smo da podržimo Srbiju", "Stara izreka kaže kada prijatelju treba pomoć, pravi prijatelj će mu pomoći", "Pomoći ćemo vam i želimo to, jer smo prijatelji", "Mi Kinezi smo uvijek uz Srbiju", "Zajedno smo", "Prebrodićemo ovo zajedno i posjetićemo vašu zemlju čim se stvari poboljšaju", samo su neke od poruka koje su napisali građani Kine.

 

Poziv predsjednika Srbije kineskom predsjedniku Si Ðinpingu da pomogne Srbiji vidjelo je samo u toku jučerašnjeg dana 500 miliona ljudi.

Dopisnica kineske televizije ČTV iz Beograda rekla je da je ta vijest u ponedjeljak bila druga po čitanosti na aplikaciji Weibo, sa 330 miliona čitalaca i 72.000 poruka.

Vučić je u nedjelju uveče na konferenciji za novinare rekao da je uputio pismo predsjedniku Kine, koga je nazvao bratom i prijateljem Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...