VUČIĆ PRED SVIMA PRIJETIO POSLANIKU SULEJMANA UGLJANINA: „Vojska će upotrijebiti oružje, samo probajte nešto napraviti…“!?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da pripadnici Vojske Srbije tokom vanrednog stanja u zemlji, zbog virusa korona, nosi oružje i da će ga upotrijebiti u slučaju napada na bolnice, objekte i granicu

  • Vijesti

  • 18. Mar. 2020  19. Mar. 2020

  • 5

"Nose oružje zato što čuvaju objekte, naše bolnice, poštu, naše granice. To mogu da čuvaju samo oružjem koje će da upotrebe ukoliko bilo ko napadne bolnicu, objekat ili granicu", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Navodeći da ne zna kome oružje tih vojnika i ti vojnici smetaju, on je ispričao da je na sastanku sa političkim strankama imao slučaj da je član SDA Sulejmana Ugljanina rekao da se ne dovodi vojska i policija u Sandžak i uvodi zabrana kretanja.

"Ja sam mu rekao da je ta vojska i policija tu i zbog Bošnjaka jednako koliko i zbog Srba. Ta vojska dolazi da vam čuva bolnice, objekte, da biste bili zdravi, da biste preživeli, a vi mi nudite tu politiku devedesetih godina", naveo je Vučić.

"Ja sam mu rekao: `Videćete da će proći. A to što se cinično osmehujete, ja vas molim i savetujem vam da ne pokušate da uradite nešto protiv te vojske, jer vam taj osmeh neće potrajati ni pet minuta", rekao je Vučić.

On je istakao da država ovo radi da bi zaštitila i Bošnjake, i Albance, i Hrvate i Mađare i sve druge, jer to je njihova vojska, koja je tu da im čuva objekte i daje sve što može.

"Neću neodgovornim pojedincima da odgovaram zašto će Vojska Srbije da bude na celoj njenoj teritoriji, osim tamo gde ne može zbog Kumanovskog sporazuma i Rezolucije 1244", rekao je Vučić pred novinarima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...