NOVA BRUKA RADOVANA VIŠKOVIĆA: Ništa od telefonske sjednice entitetske vlade, razlog je nevjerovatan...

U Narodnu skupštinu Republike Srpske nije stigao zahtjev za održavanje sjednice republičkog parlamenta, a ukoliko stigne, o eventualnom održavanju sjednice i njenom dnevnom redu odlučivaće Kolegijum, potvrđeno je “Glasu Srpske” iz Službe za odnose sa javnošću NSRS-a

  • Politika

  • 19. Mar. 2020  

  • 1

Iz skupštinske službe objašnjavaju i da ne postoji mogućnost održavanja telefonske sjednice Narodne skupštine RS-a zato što to ne predviđa Poslovnik o radu NSRS. Prema tumačenjima pravnika, nedavna izjava premijera Republike Srpske Radovana Viškovića kada je najavio održavanje telefonske sjednice parlamenta vjerovatno je bio lapsus, jer je on poslije toga svakodnevno po nekoliko puta istupao u javnosti i nijednom nije spomenuo telefonsku sjednicu.

- Premijer je govorio da se može pojaviti potreba za održavanje sjednice NSRS kako bi kroz izmjenu zakona, bile pooštrene sankcije za građane i pravne subjekte koji se ne pridržavaju mjera i ograničenja izrečenih u cilju sprečavanja širenja virusa korona. Za sada očigledno još ne postoji potreba za tim, ali ukoliko bude bilo potrebno mijenjati određene zakone, jedina mogućnost je sazivanje posebne ili redovne sjednice republičkog parlamenta - objašnjavaju pravnici za "Glas".

Oni kažu da nije moguće održavanje sjednice na način da se poslanici ili samo šefovi poslaničkih klubova ili grupa u njihovo ime telefonskim putem, putem video-linka ili na neki treći način izjasne o dnevnom redu i predloženom materijalu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...