"FB" VAM JE OVIH DANA BEZVEZE BLOKIRAO OBJAVE: "'Bila je to tehnička pogreška"

"Bila je to obična tehnička pogreška. Nije posljedica koronavirusa, kao ni promjena u našem pristupu prema moderiranju sadržaja", rekao je Mark Zuckerberg

  • HiTec

  • 19. Mar. 2020  19. Mar. 2020

  • 0

Glavni izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg potvrdio je kako je zbog računalnog buga u sustavima za moderiranje pogonjenima umjetnom inteligencijom ta društvena mreža bespotrebno blokirala i brojne činjenično točne novinske članke.

No, ujedno je ustvrdio kako taj propust nije bio povezan s nastojanjima suzbijanja širenja dezinformacija o koronavirusu na Facebooku te demantirao kako je do njega došlo zbog toga što većina njihovih moderatora sadržaja trenutno radi od kuće.

"Bila je to obična tehnička pogreška. Nije posljedica koronavirusa, kao ni promjena u našem pristupu prema moderiranju sadržaja", rekao je Zuckerberg.

Veći broj korisnika Facebooka i u Hrvatskoj požalio se zbog toga što ih je Facebook onemogućio u objavljivanju legitimnih članaka, uz popratno objašnjenje kako objavom "krše standarde zajednice vezane uz spam".

Osim vijesti o koronavirusu bile su zahvaćene i one s drugim temama.

Zuckerberg nije htio otkriti koliko je bug bio raširen, ali je rekao kako vjeruje da se takav propust neće ponoviti, piše Business Insider.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...