TRUMP O KORONA VIRUSU: "Vratit ćemo se jači nego prije"

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, u svjetlu aktuelne situacije širenja pandemije korona virusa, izjavio je danas da će se SAD vratiti jača nego što su bile.

  • Politika

  • 19. Mar. 2020  

  • 0

"Vratićemo se jači nego prije", naveo je Tramp, povodom situacije u SAD gdje je, prenosi italijanska agencija ANSA, broj zaraženih koronavirusom premašio 10.000, sa, kako se navodi, vrtoglavim usponom u posljednja 24 časa.

Tramp je ukazao da je potrebno ukloniti nepotrebne birokratske barijere i procedure za ubrzavanje pronalaska vakcine protiv koronavirusa.

Podsjetio je da je u SAD trenutno u toku eksperiment na tom planu. On je pozvao Američku upravu za hranu i lijekove da pojednostavi svoje procese kako bi se ubrzao razvoj terapija usmjerenih na liječenje koronavirusa.

"Moramo ukloniti svaku barijeru", rekao je Tramp na konferenciji za novinare u Bijeloj kući, prenio je Rojters.

U SAD ima 9.521 zaraženih i 160 smrtnih slučajeva od korona virusa.

(Tanjug/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...