ODLUKA KOJA BOLI: Časopis Playboy se gasi nakon 66 godina

Nakon što je proljetni broj izašao ove nedjelje, uprava magazina Playboy je najavila da prekida štampanje legendarnog časopisa.

  • Show

  • 19. Mar. 2020  19. Mar. 2020

  • 0

Odluka o kojoj su dugo raspravljali finalizovana je izbijanjem koronavirusa, što je dodatno osiromašilo prodaju.

U saopštenju za medije, generalni direktor Ben Kohn je rekao kako je prekid proizvodnje sadržaja i lanca snabdjevanja uslijed pandemije koronavirusa postajao sve jasniji i kako ih je to natjeralo da ubrzaju odluku o kojoj su dugo razmišljali.

Postavili su pitanje kako mogu da transformišu proizvod tako da bolje odgovara onome što danas potrošači žele.

"Počećemo da objavljujemo čitav naš sadržaj online, uključujući Playboy intervju i naravno naše duplerice", najavio je Kohn.

Nastavio je kako nije iznenađujuće da se navike korištenja medija mijenjaju s vremenom.

Od 2021. godine u štampanom izdanju pojaviće se samo novi periodični formati poput posebnih edicija, navodi Kohn, a prenosi britanski Mirror.

Časopis za zabavu za odrasle osnovao je Hugh Hefner 1953. godine, a u njemu su se našle između ostalih i Merilin Monroe, Naomi Campbell, Kim Kardashian i Cindy Crawford.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...