DODIK ODLETIO U BEOGRAD KOD VUČIĆA: "Bosni i Hercegovini su potrebni..."

Predsjednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom sa kojim je razgovarao o pomoći Srbije našoj državi u materijalima i opremi za borbu protiv virusa korona

  • Vijesti

  • 23. Mar. 2020  23. Mar. 2020

  • 11

Vučić i Dodik su se sastali u vili Bokeljka u Beogradu, a u skladu sa mjerama zaštite od virusa, pri susretu su se pozdravili laktovima i obojica, kao i njihovi saradnici, nosili su maske, prenosi Tanjug.

Dodik je ranije rekao da je predsjednik Srbije najavio da će dio paketa pomoći iz Kine preusmjeriti u BiH. On je za ATV u subotu rekao i da u Srbiju putuje, jer su BiH potrebni respiratori, maske, rukavice, kombinezoni za zdravstvene radnike, iako ih trenutno ima dovoljno.

"Moramo ojačati regionalne bolnice respiratorima i službu za testiranje da bi se centri otvarali i u Bijeljini, Doboju, Foči, Istočnom Sarajevu, jer se trenutno testira samo u Banja Luci", rekao je Dodik. On očekuje dolazak 25.000 testova.

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...