PRVO ZAMIJESITE TIJESTO ZA PIZZU: A onda napravite ketchup po ovom receptu...

Još ukusniji od kupovnog i definitivno puno zdraviji. Ako nemate svježi paradajz može poslužiti i onaj iz konzerve, ali je kuhanje kraće

  • Gastro

  • 23. Mar. 2020  23. Mar. 2020

  • 0

SASTOJCI:

2 kg paradajza

1 luk

1 čehna bijelog luka

70 gr šećera

20 ml jabukovog sirćeta

20 gr gustina

so

biber   

PRIPREMA:

1. Paradajz operite i očistite pa izrežite sa lukom na kockce.

2. Sameljite u multipraktiku i kuhajte na srednjoj vatri dok pola tekučine ne ispari.

3. Dodajte sirće i posolite po želji pa kuhajte još 10-ak minuta.

4. Dio smjese odvojiti pa dodati gustin.

5. Vratiti u šerpu i kuhati još 10 minuta pa nasuti u tegle.

Prijatno!:)

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...