MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Uz ove savjete nikada više nećete platiti kaznu za prebrzu vožnju…

Kako ne biste dobili kaznu za nekoliko kilometara na sat preko ograničenja primijenite neki od ovih savjeta

  • Auto

  • 25. Mar. 2020  

  • 0

Vozači najčešće plaćaju kazne na avenijama u gradovima koje imaju tri ili četiri trake, a ograničenje brzine je samo 60 km/h. Naviknite se da češće provjeravate koliko brzo vozite. Ponekad se vozačima dogodi da “u sekundi” pređu s dozvoljenih 130 na preopasnih 180 km/h.

Planirajte svoje putovanje pa neće biti potrebe za jurnjavom. Ne krećite u zadnji čas zbog mogućih nepredviđenih situacija na cesti. Prilagodite muziku u automobilu i manje obraćajte pažnju na reklame na cesti koje mogu utjecati na emocije, a samim time i racionalno razmišljanje pa i uzrokovati jače stiskanje papučice gasa.

Zaustavi li vas pak policija ne budite agresivni i ljuti. Pristojnost i kooperativnost će biti puno korisniji. Ipak, svako priznanje krivnje kao i izražavanje žaljenja zbog prekršaja može se na sudu iskoristiti kao argument protiv vas i dokaz da ste priznali da ste prebrzo vozili. Smatrate li da policajac nije u pravu, izbjegnite raspravu na licu mjesta i svoja prava potražite na sudu. Pripazite da je uvijek sve u redu s vašim automobilom. Kad vam priđe policajac zadnje što vam treba je dodatna kazna zbog razbijenih farova, istekle registracije ili nevezanog sigurnosnog pojasa.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...