DOBRO SU SE SJETILI: Vlada Tuzlanskog kantona odustaje od kupovine auta

Vlada Tuzlanskog kantona pružiće podršku Programu aktivnosti Vlade FBiH za stabilizaciju privrede i saniranje posljedica pandemije virusa korona te odustaje od nabavke automobila za budžetske korisnike, osim MUP-a.

  • Mini market

  • 25. Mar. 2020  25. Mar. 2020

  • 0

Takođe, revidirat će i sve ostale planirane kapitalne izdatke i kapitalne transfere iz budžeta za 2020. godinu, rečeno je juče iz Vlade TK. Kada je u pitanju podrška privredi, u vezi sa ranije osiguranom subvencioniranom, beskamatnom kreditnom linijom u BBI banci, ukupne vrijednosti od 27.150.000,00 KM, Vlada Tuzlanskog kantona, zahtijeva bržu realizaciju postupaka odabira korisnika kako bi sredstva što prije bila upućena krajnjim korisnicima.

Osim toga, Vlada će osigurati dodatni milion maraka sa Eskrow računa radi osiguranja dodatnih 27 miliona KM povoljnih kreditnih sredstava za potrebe privrede ovog kantona. Privredni subjekti koji u ovom periodu budu otpuštali radnike neće biti obuhvaćeni ovim programom.

(NN/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...