NOVI SPISAK SRAMA: Ove osobe su prekršile mjere kućne izolacije u RS-u

Uprokos činjenici da je Agencija za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini, donijela Rješenje kojim se “zabranjuje nadležnim organima na svim nivoima vlasti da objavljuju lične podatke o osobama koje su pozitivne na koronavirus kao i osobama kojima su određene mjere izolacije i samoizolacije”, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske objavilo je novi spisak imena osoba koje su prekršile mjere kućne izolacije.

  • Mini market

  • 25. Mar. 2020  

  • 0

Na spisku se nalaze imena 21 osobe kojima je određena mjera 14-todnevne izolacije.

  1. Ljerka Lađević, Prijedor
  2. Goran (Milorad) Erić, Derventa
  3. Milanko (Milutin) Stokanović, Prnjavor
  4. Radosav (Dragan) Popović, Bijeljina
  5. Dalibor (Dušan) Gavrić, Bijeljina
  6. Sanja (Miroslav) Simić, Bijeljina
  7. Nemanja (Goran) Milanović, Bijeljina
  8. Nikola (Mile) Кaldesić, Bijeljina
  9. Savo (Cvjetko) Кulić, Bijeljina
  10. Dušanka (Savo) Кulić, Bijeljina
  11. Zorica (Savo) Кulić, Bijeljina
  12. Cican (Savo) Кulić, Bijeljina
  13. Roko Garfano, Bijeljina
  14. Ivana Кozar, Gradiška
  15. Gojko (Nedeljko) Siragić, Gradiška
  16. Dajana (Zoran) Petrović, Doboj
  17. Dejan (Savo) Кuzmanović, Modriča
  18. Siniša (Dragan) Latinović, Кozarska Dubica
  19. Stefan (Drago) Bašović, Sokolac
  20. Aleksandar Galić, Banja Luka
  21. Dejan (Dragan) Cerovina, Ugljevik

Podsjećamo, Agencija za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini, donijela je Rješenje kojim se “zabranjuje nadležnim organima na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, uključujući entitetske i kantonalne štabove civilne zaštite kao i drugim organima, koji djeluju u vanrednoj situaciji u vezi s pandemijom virusa korona, da objavljuju lične podatke o osobama koje su pozitivne na koronavirus kao i osobama kojima su određene mjere izolacije i samoizolacije”.

Agencija je donijela Rješenje na osnovu člana 40. stav (1) tačka a) Zakona o zaštiti ličnih podataka i člana 61. Zakona o upravi rješavajući po službenoj dužnosti u predmetu utvrđivanja zakonitosti javnog objavljivanja ličnih podataka osoba koje su pozitivne na korona virus te osoba koje se nalaze u izolaciji i samoizolaciji zbog pandemije virusa korona.

U obrazloženju ovog rješenja se navodi da je “Agencija za zaštitu ličnih podataka u BiH na osnovu saznanja da pojedini nadležni organi u BiH, objavljuju lične podatke o osobama pozitivnim na virus korona, kao i osobama kojima su određene mjere izolacije i samoizolacije zbog pandemije virusa korona, pokrenula postupak za utvrđivanje zakonitosti takve obrade ličnih podataka”.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...