POZADINA VANREDNOG STANJA U RS-u: "Ne uvodi Dodik vanredno stanje zbog zdravlja naroda,TO JE POTPUNA LAŽ, već da bi se svi zakoni..."

Kakva grozomorna, opasna i opaka laž sračunata kako bi se suspendovali svi postojeći zakoni i sva, apsolutno sva, moć stavila u Dodikove šake, kojim će on preko Željke Cvijanović, koja je bez ikakvog autoriteta, određivati sudbinu svakog pojedinca; Posebno onih koji su mu se, po bilo kom osnovu, zamjerili.

  • Vijesti

  • 27. Mar. 2020  27. Mar. 2020

  • 0

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ 

1. Milorad Dodik je sam odlučio o uvođenju vanrednog stanja.  ”Konsultovao” se sa grupom klimoglavaca, tako što ih je obavijestio da će biti uvedeno vanredno stanje, a oni klimnuli glavom i cijelu debatu sveli na dvije riječi - “Bravo šefe”! 

2. Šef, koji u zemljama okruženja moli za brašno, ulje, šećer, druge neophodne, u ovom trenutku, deficitarne robe, što nedostaju krivicom njegovih podobnih poltrona, odlučio je da u svom Feudu i dalje izigrava Napoleona, koji je odavno doživio Vaterlo u borbi sa racionalnim. 

3. Vanredno stanje, koje Dodik namjerava da uvede, nije nikakva bitka protiv virusa, jer se on ne može pobijediti ni dugim cijevima niti akumulacijom svih, baš svih, segmenata vlasti u dvije ruke; Dodikove! 

4. Vanredno stanje je Dodikova bitka za samog sebe, pokušaj nasilnog sprečavanja bilo kog drugačijeg stava, bilo koje, i najmanje, kritike; Poptuno preuzimanje preostalih froncli vlasti koje do sada nije kontrolisao.

5. I potpuno stavljanje sudbina svih kojim, nažalost, upravlja na volju i nevolju sopstvenim hirovima, frustracijama, nedorečenostima, patologoji bez presedana. 

6. Objašnjenje da se to čini “zbog nekolicine neodgovornih pojedinaca” je sramno, jadno i tragično objašnjenje sopstvenih strahova zbog razrušenog društva, čije razvaline se sve jasnije oslikavaju nakon napada virusa. Razrušenog Dodikovom voljom. 

6. Ne uvodi Dodik vanredno stanje zbog zdravlja naroda; To je potpuna laž - stanovništvo je disciplinovao, a “neodgovorni pojedinci”, bar dio njih, je iz Dodikovog okruženja i ne nalaze se još uvijek u studentskom domu; Odakle je jedan zatočenik htio da se iščupa po cijenu sopstvenog života - skokom sa petog sprata. Srećom mu to nije pošlo za rukom! 

7. Dok su odlučivali da Ljude pozitivne na virus, ali Ljude, trpaju u virusnelogore, da li su razmišljali o onim koji su spremni pokušati ovako tragične akte? Očito je da nisu, zato što nisu napravili nikakvu procjenu i spoznali koji Ljudi mogu izdržati u takvim, silom i bez ikavog opravdanja, nametnutim uslovima, a koji ne.

8. Kao i dosta drugih i ova odluka je donesena, a onda se krenulo u “spasavanje”. 

9. Da li Dodik i njegovi klovnovi opasnih namjera koje monstruozno realizuju, sa pozicije Glavnog “Virologa” i “virologa”, mogu da se brinu više o zdravlju bilo kog pojednica od tog pojedinca?  

10. Ne mogu, niti je to prirodno, ali sada vanrednim stanjem hoće svakog pojedinca silom da natjera/ubijedi kako baš Oni, Glavni “Virolog” i “virolozi”, mahom intelektulano nedorasli bilo kom ozbiljnijem poslu (sem poltronisanja), a kamoli borbi protiv pandemije, više brinu o životu svakog pojedinca od njega samog. 

11. Kakva grozomorna, opasna i opaka laž sračunata kako bi se suspendovali svi postojeći zakoni i sva, apsolutno sva, moć stavila u Dodikove šake, kojim će on preko Željke Cvijanović, koja je bez ikakvog autoriteta, određivati sudbinu svakog pojedinca; Posebno onih koji su mu se, po bilo kom osnovu, zamjerili. 

12. Lov na Vještice i Vješce biće masivan, masovan, svakodnevan i neće tako brzo prestati. Sve za “zdravlje” nacije, čije je Izvore (Porodica, Obrazovanje, Kultura, Zdravlje) upravo Dodik i njegova nakaradna vlast teško zatrovala. I čije je resurse isto tako teško opljačkala. Kao pošast. 

13. Narod, stanovništvo, je sabijen vanrednom situacijom u svoje domove; Prihvatljivo je to bilo dok se ne nađe rješenje za pandemiju; Prihvatljive su i brojne rigorozne, drakonske mjere; Prihvatljive su i kazne za one koji ne poštuju rješenja o izolaciji, izolaciju, samoizolaciju, policijski sat.  

14. Neprihvatljivi su logori! Oni su najavili vanredno stanje, njegovo uvođenje. 

15. Neprihvatljivo je da se na sve to uvodi i vanredno stanje i da Dodik odlučuje o životu i smrti, bez maske na licu i bez rukavica. Da ih stavi stotine, jasno je da ne mogu pokriti njegove zle, zadnje i bezbrojne naopake namjere, koje je spreman materijalizovati uvođenjem vanrednog stanja. 

16. Virus Diktature potpuno je obuhvatio Dodika; Stopostotno; I prije pojave korone on mu je dijagnostikovan, ali je, teškom mukom, dijelom kontrolisan.

17. Virusna pošast izazvala je drugu pošast - autokratiju bez presedana.  

18. Diktatura slijedi - Dodik nasilno želi sakriti sve strašne propuste svoje vlasti, lažno se zaklanjajući iza borbe protiv pandemije.  Kojeg li licemjerstva. Koje li pokvarenosti i rijetko viđene podlosti. 

19. Za virus, njegovo širenje, već je optužio “nekoliko nesavjesnih popjedinaca”, što je najveća moguća optužba protiv samog sebe i svjedoči da je Dodikov aparat nemoćan pred “nekoliko nesavjesnih pojedinaca”. 

Zato treba sad da plate svi oni savjesni, mirni, dobri Ljudi, koji strpljivo poštuju sve mjere, boreći sa egzistencijalnim, potom i problemima nastalim kao direktna posledica asocijalnosti, nekretanja…, nadajući se da vlast zna šta radi; Pokušavajući da joj vjeruje. 

20. Režim je ubijeđen da im stanovništvo ne vjeruje; Zato što Ne vjeruju oni stanovništvu; Ne vjeruju da će i za dva mjeseca biti tako, kada će nastupiti, bar u RS, lokalna epidemija - ekonomski kolaps. Toliko je ta privreda slabašna, krhka i, nažalost, teško će se oporaviti. 

21. U praskozorje donošenja odluke o uvođenju vanrednog stanja i sledeći podatak, koji će od subote biti zabranjen: Slabost privrede u RS najbolje oslikavaju činjenice: Sve banke u tom entitetu imaju ukupno 500 miliona KM rezervi, dok banke u Federaciji BiH imaju 3,2 milijarde KM rezervi. To je slika (ne)moći privrede; Ostale su crnje i od ove. 

22. Najcrnje tek dolazi - predizborna kampanja sa zatočenim narodom u virusnoj pandemiji u ambijentu vanrednog stanja u kojem životima kompletnog stanovništa upravlja osoba kojoj je uvijek i u svakom tenutku, vremenu, bilo i stalo jedino do ličnog interesa i osvete onim koji bi na tu jednostavnu činjenicu ukazali. Virus će se nekako i preživjeti, ali frustracije, kompleksi i patologija Dodika i kamarile postaju beskrajno opasni; Na tako malom prostoru kao što je RS ta opasnost je gigantska! 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...