POTRES U "DINAMU" KAKAV SE NE PAMTI: Otkriveno zbog čega su svi dobili otkaz osim trenera Bjelice…

Dinamo je objavio kako raskida ugovore sa šestoricom članova stručnog štaba Nenada Bjelice

  • Sport

  • 27. Mar. 2020  27. Mar. 2020

  • 0

Od četvrtka navečer Rene Poms i Nino Bule (pomoćni treneri), Martin Mayer i Karlo Reinholz (kondicijski treneri), Silvije Čavlina (trener vratara) i Jasmin Osmanović (analitičar) više nisu zaposlenici Dinama.

Poruka klupske Uprave je jasna, Nenada Bjelicu smatraju najvećim krivcem što on, treneri i igrači nisu prihvatili smanjenje ugovora, međutim, ako Dinamo sam otkaže treneru morat će mu platiti i veliku odštetu. Bjelica ima 1,2 miliona godišnje, neto, do juna 2021. kad mu istječe ugovor to je oko 1,5 miliona eura neto, pa ga ovime tjeraju da sam podnese ostavku i ode.

Teško je vjerovati da se ovdje više išta može spasiti, naravno, dok Bjelica službeno ne ode iz Maksimira, on je još uvijek trener, ali ništa više neće biti kao prije.

Klub je krenuo u smanjenje plaća, javno objavio da igrači i trener to nisu prihvatili te ih time izvrgao javnom linču. A onda to iskoristio za raskid s Bjeličinim pomoćnicima, a izgledno je uskoro i sa Bjelicom, pišu Sportske novosti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...