DOK SVIJET DEVERA S KORONOM: Ronaldo kupio Bugatti za 8 miliona eura?

Cristiano Ronaldo se izgleda ipak odlučio za Bugatti.

  • Sport

  • 27. Mar. 2020  27. Mar. 2020

  • 0

Nakon što se mjesecima raspravljalo je li Ronaldo tajanstveni kupac najskupljeg serijskog automobil ana svijetu, Bugattije La Voiture Noire od 16 miliona eura, sada dolaze informacije da se slavni nogometaš opredijelio za jeftiniju opciju, ali istog proizvođača. 

U pitanju je navodno model Centodieci, čija je proizvodnja limitirana na svega 10 primjeraka, a svaki ima startnu cijenu od oko 8 miliona eura. Radi se o modelu kojem Bugatti odaje počast legendarnom EB110. 

alt

Pokaže li se vijest da je "štedljivi" Ronaldo ipak kupio dvostruko jeftiniji Bugatti istinitom, znajte da se radi o brutalnoj zvijeri s poznatim W16 motorom, ali koji sada daje 100 KS, odnosno 1.600 KS. Primjenom karbona masa automobila je pala za 20 kg u odnosu na Chirona, a blago je dotjerana i aerodinamika. Dodatna snaga znači da će 100 km/h imati za 2,4 sekunde, na 200 km/h će biti nakon 6,1 s, a 300 km/h će postići sedam sekundi kasnije. I tako sve do limitiranih 380 km/h.

Ako je Ronaldo doista kupac, pitanje je tko je drugi kupac. Naime, Bugatti je odlučio kako će deset planiranih primjeraka proizvoditi punih pet godina s ritmom od dva primjerka godišnje. Podsjetimo, Ronaldo u svojoj ergeli ima brojne egzotične automobile, a iz Bugattijevog izloga birao je do sada Chirona i  Veyrona Grand Sport Vitesse. U njima će moći kratiti vrijeme do iduće godine kada navodno kreću prve isporuke. 

(Index.hr/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...