RADONČIĆ NA INSTAGRAMU: "Promptno smijeniti direktora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo"

"Vlada KS dobro bori sa mnogim izazovima, ali mora pokazati sluh i odgovornost"

  • Mini market

  • 28. Mar. 2020  28. Mar. 2020

  • 8

"Vidim i čujem mnogo argumentiranih primjedbi i zaista dramatičnih poziva građana, odnosno pacijenata i njihovih porodica, koji se žale na postupke pojedinih ljekara i osoblja u domovima zdravlja".

Napisao je ovo danas na svom Instagram profilu ministar sigurnosti BiH i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

"Svi menadžeri, ne samo u zdravstvu, koji su kapacitirani za uobičajene i rutinske situacije, moraju svoje pozicije odmah prepustiti onima koji su brži, energičniji, odgovorniji i etički svjesniji Hipokratove zakletve.

Zato, kao predsjednik SBB-a i dio koalicije u Kantonu Sarajevo, zahtijevam da se dosadašnji direktor promptno zamijeni.

Nema se vremena za gubljenje, ljudi umiru, a eskalacija pandemije, koja traži maksimalnu organizaciju i angažiranje zdravstvenih institucija, tek se očekuje. Svaki dan je u ovoj situaciji velik i nenadoknadiv", napiso je Radončić.

On je rekao da se nova Vlada KS dobro bori sa mnogim izazovima, ali mora pokazati sluh i odgovornost da odmah reagira i smijeni čelnog čovjeka ove institucije Mehmeda Kulića.

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...