KO KORISTI ZNA O ČEMU JE RIJEČ: Windows 10 ponovo "ugrožen" novim ažuriranjem

Microsoft je po ko zna koji put upozorio Windows 10 korisnike na probleme nastale najnovijim ažuriranjem.

  • HiTec

  • 29. Mar. 2020  

  • 0

Naime, radi se o tome da je kompanija objavila da veliko ažuriranje "March 2020" i update koji je trebalo da popravi probleme sa antivirus programima, imaju ozbiljne posljedice.

Ovo ažuriranje utiče na Windows 10 i Windows Server tako što aplikacije i softver sprečava da se povežu na internet, što se, na primjer, dešava kada je uređaj povezan na VPN, ali i u drugim okolnostima.

Među aplikacije koje su pogođene ovim problemom spadaju Microsoft Teams, Microsoft Office, Office365, Outlook, Internet Explorer 11, i neke verzije Microsoft Edge-a.

Sigurnosna ažuriranja za Windows defender stvaraju dodatne probleme, pa eksperti očekuju slične komplikacije i narednih sedmica, dok bi postojeći propusti, poručuju iz kompanije, trebalo da budu riješeni početkom aprila, piše "PC Press".

(Nezavisne novine / SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...