ROĐENA SARAJKA, U STARTU KRIZE NAPRAVILA JE NEOPROSTIV LAPSUS: Ona je članica Vučićevog stručnog tima za odbranu od epidemije u Srbiji

Medicinski fakultet u Beogradu završila je 2001., gdje je i magistrirala i doktorirala

  • Regija

  • 30. Mar. 2020  30. Mar. 2020

  • 0

Darija Kisić-Tepavčević rođena je 1975. u Sarajevu, a radi kao vanredna profesorica na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Stručna oblast joj je epidemiologija.

Medicinski fakultet u Beogradu završila je 2001., gdje je i magistrirala i doktorirala u oblasti izučavanja multiple skleroze, stoji u njenoj zvaničnoj biografiji.

Zamjenica je direktorice Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Na srbijanskoj stranici: "Oceni profesora", studenti su joj dali - 3.75.

Tokom epidemije spominje se i njena izjava o tome kako je prvi slučaj korona virusa zabilježen u Srbiji 1. marta, nekoliko dana prije nego što je Vučićev SNS organizovao masovno skupljanje potpisa.

Kisić-Tepavčević je izjavila da je u pitanju lapsus i da je prvi slučaj zabilježen 6. marta, dva dana nakon što se završilo prikupljanje potpisa za parlamentarne izbore. Baš čudno za Vučićeve saradnike.

(SB/BBC)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...