NOVI PODACI O OBOLJELIM OD KORONAVIRUSA U HNK: "Ukupno je..."

U SKB Mostar jučer je obavljeno 81 testiranje, od čega je bilo 10 pozitivnih nalaza na koronavirus za područje HNK

  • Hronika

  • 31. Mar. 2020  31. Mar. 2020

  • 0

Rekao je ovo na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru savjetnik predsjednika Vlade HNK Darko Juka.

Radi se, kako je rekao, o pet osoba iz Mostara, četiri iz Čitluka, i jednoj iz Konjica. U ovom trenutku u HNK je ukupno 54 oboljelih od koronavirusa.

"Četiri pacijenta su u izolacijskom bloku covid bolnice, od toga jedan na kisiku, a troje na respiratoru koji su u neizvjesnom stanju", naveo je Juka.

I dalje nema informacija o ostvarenim kontaktima pet novozaraženih na prostoru Mostara.

"Liječnici rade na tome da vidimo može li ih se svrstati u neki od postojećih klastera. Međutim, izgledno je da neki od njih već sada nećemo svrstati u postojeće klastere, što nažalost dodatno usložnjava situaciju u odnosu na jučerašnji dan", poručio je Juka.

Prema njegovim riječima, Čitluk se suočava s iznimno ozbiljnom situacijom.

"Imamo 23 osobi u samostanu u Miletini, i otprilike 60 osoba, što štićenika, što djelatnika u domu 'Majčino selo'. Oba ta objekta stavljena su u određeni oblik karantene - naveo je Juka.

Svećenici iz Župnog ureda u Međugorju stavljeni su u samoizolaciju.

(Vijesti.ba)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...