DŽEKO ODUŠEVIO TALIJANE, OTKRIO ZAŠTO NIJE NAPUSTIO RIM: „Moja kuća nema balkona, zbog čega ne mogu…“

U razgovoru za La Repubblicu Edin Džeko je govorio kako provodi vrijeme uz svom domu

  • Sport

  • 01. Apr. 2020  

  • 2

Talijani svakog dana u 18 sati pjevaju himnu svoje zemlje, međutim bh. napadač ne može da čuje te stihove.

"Moja kuća nema balkona, zbog čega ne mogu uživo da doživim stihove pjesmi svakog dana od 18 sati. Ali u vrijeme društvenih mreža kao da smo jedan metar od žarišta pa se može informisati o razvoju zaraze. Lijepo je vidjeti ljude kako s prozora pjevaju pjesme. To daje nadu", kazao je kapiten bh. reprezentacije.

Džeko u svemu pokušava da gleda pozitivnu stranu. Vrijeme provodi uz djecu te suprugu Amru Silajdžić kojoj je, kako kaže, okupirao kućnu teretanu.

"Pokušavam gledati pozitvinu stranu ove vanredne situacije. Imamo dosta vremena da ga posvetimo našoj djeci. Popunjavamo ga igrajući razne igre. Otkrili su da je s mamom i ocem lijepom u kući. Kad sam već kod njihove mame, zauzeo sam joj teretanu".

"Dok sam trenirao u kampu Trigorija rijetko sam koristio prostor koji je ona sebi napravila, ali sada kako bih ispoštovao program koji sam dobio od kluba podijeljen sam na treniranje u vrtu i u njenoj teretani".

Džeko je otkrio i zašto je odlučio da ostane u Romi. Presudilo je da to da rimski klub osjeća kao vlastitu porodicu.

"Romina akcija da pokuca na vrata najstarijih navijača i obezbijedi im maske i nephodne namirnice je bilo nešto zaista jako. To znači biti porodica i upravo zbog toga sam prije šest mjeseci odlučio da je ne napustim", kazao je Džeko.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...