JUVENTUS JOŠ JEDNOM ODUŠEVIO ITALIJU: Nećemo takav naslov

U Italiji, svjetskom žarištu pandemije koronavirusa, trenutno je više od 80.000 zaraženih koronom, dok je od posljedica virusa umrlo više od 13.00 ljudi.

  • Sport

  • 02. Apr. 2020  02. Apr. 2020

  • 0

Kad god završila katastrofalna situacija s koronavirusom u Italiji, ta zemlja već ima svog osvajača Scudetta u doba korone, piše Index.hr.

Juventus je taj naslov zaslužio potezima van terena u vrijeme najgore situacije u Italiji nakon Drugog svjetskog rata.

U Italiji, svjetskom žarištu pandemije koronavirusa, trenutno je više od 80.000 zaraženih koronom, dok je od posljedica virusa umrlo više od 13.00 ljudi. Oba ova broja će nažalost još dugo rasti.

Čak i u takvoj situaciji Talijani su zabrinuti za nacionalnu svetinju Calcio, i u svoj toj muci jedno od glavnih pitanja koje ih mori je kad će se nastaviti sezona Serie A, prekinuta zbog haranja korone.

Nogomet u Italiji zamro je nakon 26. kola, a 12 utakmica prije kraja Juventus je vodeći, s bodom više od Lazija, dok Inter ima devet bodova i jednu utakmicu manje od lidera.

S obzirom na užasnu situaciju u Italiji, u kojoj dnevno umiru stotine ljudi, kao jedan od modela kojim bi se riješila prekinuta sezona predloženo je da prvak za 2019./2020. te sudionici europskih kupova za iduću sezonu, budu proglašeni na osnovu tablice u trenutku prekida ove sezone.

Juventus se međutim oštro usprotivio tome i poručio: "Nećemo titulu osvojenu za zelenim stolom."

Iz najboljeg talijanskog kluba objavili su da lov na deveti Scudetto zaredom i 36. ukupno žele nastaviti na terenu, kada se za to steknu uvjeti, a ne dekretom donesenim u kancelariji.

Juventus je tako još jednom u (ne)vrijeme korone oduševio Italiju. Prvi put je to napravio prošle sedmice, kada su se njegovi igrači zbog korone i velike krize koja je nastupila kao njenih posljedica odrekli plaća do kraja juna.

Tako su spasili radna mjesta i plate brojnim zaposlenicima kluba te Juventusu uštedjeli 90 miliona eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...