HOROR U ITALIJI: "Ubio sam je jer me je zarazila"!

Doktorica Lorena Karanta (27) nađena je mrtva, a za njenu smrt osumnjičen je njen dečko Antonio De Pace, koji je također medicinski radnik.

  • Hronika

  • 02. Apr. 2020  02. Apr. 2020

  • 0

Kako prenose mediji, on je svoju djevojku zadavio, a onda rekao policiji da je to uradio jer mu je, kako je tvrdio, prenijela koronavirus.


Oboje su radili u jednoj bolnici na Siciliji, ali su bili pozvani da pomognu u toku borbe sa koronavirusom.


Italijanski mediji navode da je mladić sam pozvao policiju i da im rekao kako je počinio zločin. Policija je odmah pozvala Hitnu pomoć. Mladića su našli sa presječenim venama na podu stana.

Život su mu spasile kolege njegove ubijene devojke, a onda je policiju šokirao izjavom: "Ubio sam jer mi je prenijela koronavirus".

Međutim, prvi testovi koji su urađeni pokazali su da niko od njih dvoje nije bio zaražen.

Samo nekoliko dana prije tragedije, Lorena je na društvenim mrežama pisala o doktorima koji su umrli u borbi protiv  koronavirusa.

- Sada više nego ikad moramo da pokažemo odgovornost i ljubav prema životu. Morate da pokažete poštovanje prema sebi, porodici i zemlji. Morate da mislite na one koji su posvetili život tome da vas liječe. Hajde da se držimo zajedno i da ostanemo kod kuće - napisala je.

Njen dečko je samo nekoliko nedelja prije zločina napisao čestitku povodom njenog diplomiranja.

- Moramo odlučno da radimo kako bismo ostvarili naše snove i ti si dokaz za to. Želim ti da nastaviš da ostvaruješ svoje snove i da uvijek živiš život koji si htjela - napisao je mladić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...