ŠOKANTAN PRIZOR: Najviši vodopad u Ekvadoru potpuno presušio!

Vodopad se tu nalazio hiljadama godina i bio je visok 152 metra

  • Svijet

  • 02. Apr. 2020  02. Apr. 2020

  • 0

Najviši vodopad u Ekvadoru, vodopad San Rafael, je presušio, a lokalni službenici pronašli su uzrok ove neobične pojave. Ispod vodopada otvorio se duboki ponor zbog čega je čega je rijeka iz koje nestaje vodopad promijenila svoj tok, što je na kraju dovelo do nestanka vodopada. 

Vodopad je inače predstavljao veliku turističku atrakciju i star je nekoliko hiljada godina. Mnogi ukazuju na izgradnju hidroelektrane u blizini vodopada kao mogući uzrok otvaranja ponora, i pozivaju na odgovornost vlasti koja je dopustila izgradnju. Drugi ipak kažu da su do ove pojave doveli potresi i podrhtavanje tla.

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...