ŽESTOKA REAKCIJA SDA: "Dragan Čović je iznio niz neistina gostujući u programu…"

"Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je tokom gostovanja na N1 iznio neistinite tvrdnje pokušavajući prebaciti odgovornost na SDA" za spornu odredbu koju je uveo Kanton 10 kada je, na kratko, zabranjen ulazak državljanima BiH sa drugih područja, stoji u demantiju Kantonalnog odbora SDA Kantona 10

  • Politika

  • 03. Apr. 2020  

  • 7

"Obzirom na izjave gospodina Dragana Čovića kako je sporna odluka Kriznog štaba u K10 oko zabrane ulaza državljana BiH na prostor ovog Kantona prijedlog predstavnika SDA, smatramo da je takve tvrdnje i javnu objavu potrebno potkrijepiti dokazima, koji govore u prilog vjerodostojnosti i tačnosti navedene informacije. Dužnost nam je reagirati na neistinite tvrdnje gospodina Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH, u kojima nevješto pokušava neprovjerenim informacijama prebaciti odgovornost na SDA iako u ovom Kantonu apsolutnu vlast ima upravo HDZ BiH", stoji u reakciji.

"U više medijskih istupa i na zvaničnoj stranici Vlade Kantona 10, Komadant kriznog štaba civilne zaštite K10 nakon povlačenja sporne Naredbe izrekao sljedeće: 'Štab civilne zaštite K10 je spomenutu Naredbu na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Kantona 10 donio isključivo temeljem prijedloga struke, a u funkciji zaštite stanovništva Kantona 10 od širenja pandemije korona virusa. Ona u svojoj svrsi nije prijedlog ili proizvod mišljenja jedne osobe, odnosno člana Štaba civilne zaštite K10, nego je, kako je u svim službenim i medijskim objavama ranije istaknuto, predložena kao jedna od mjera s ciljem pružanja pomoći zdravstvenom sistemu Kantona 10 i sprječavanju širenja pandemije virusa COVID-19'".

Kantonalni odbor SDA očekuje od Dragana Čovića da u vrijeme ove planetarne pošasti ne nasjeda i u javnost ne plasira neprovjerene i neistinite informacije, stoji na kraju demanta SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...