TEŠKI DANI U TURSKOJ: Ministar zdravstva Koca saopštio porazne informacije

Broj umrlih od koronavirusa u Turskoj dostigao je 500, saopćio je ministar zdravstva Fahrettin Koca.

  • Svijet

  • 04. Apr. 2020  

  • 0

Mlađi od 20 godina ne smiju na ulice

U Turskoj je na snazi zabrana izlaska na ulice za mlađe od 20 godina, unutar mjera u borbi protiv virusa. Vlasti su također zatvorile granice 31 grada na sljedećih 15 dana, među ostalima Istanbula i Ankare, osim za vozila s nužnim zalihama, u pokušaju suzbijanja epidemije.

Korištenje maski za lice obavezno je na tržnicama i u trgovinama.

"U našoj zemlji osobe koje imaju manje od 20 godina, znači one rođene nakon 1. januara 2000., neće imati pravo izaći na ulicu od petka u ponoć", najavio je Erdogan jučer u televizijskom obraćanju. Stariji od 65 i osobe s kroničnim bolestima već otprije ne smiju izlaziti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...