STARMER UMJESTO CORBYNA: Britanski Laburisti izabrali novog lidera

Pravnik Kir Starmer izabran je za novog predsjednika Laburističke stranke u Velikoj Britaniji, čime je naslijedio Jeremy Corbyna saopćeno je u Londonu.

  • Svijet

  • 04. Apr. 2020  04. Apr. 2020

  • 0

- Čestitke Sir Keir Starmeru, novom lideru laburista - navela je stranka na Tvitteru. 

Gotovo 600.000 članova Laburističke stranke, glavne opozicione formacije u Velikoj Britaniji, bilo je pozvano da putem pošte i elektronske pošte izabere nasljednika Korbina koga je na parlamentarnim izborima u decembru pobijedio konzervativac Boris Johnson.

Starmer (57) koji je na unutarpartijskim izborima smatran favoritom, poslanik je Laburista i bivši advokat specijalizovan za ljudska prava, a bio je i tužilac.

Nakon što je potvrđen za novog vođu Laburista, Sir Keir Starmer rekao je da će ispraviti pogrešnu politiku svojih prethodnika, navodeći eksplicitno njihov blago antisemitski stav. 

- Antisemitizam je bila mrlja na licu naše partije koju ćemo očistiti, rekao je novi lider Laburista. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...