PROBLEMI U TUZLI: Još četiri zaposlenice bolnice u Tuzli zaražene koronavirusom

Tri medicinske sestre i jedna higijeničarka iz Klinike za bolesti uha, grla i nosa u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli zaražene su koronavirusom, potvrdio je direktor tuzlanskog UKC-a Vahid Jusufović.

  • Društvo

  • 05. Apr. 2020  05. Apr. 2020

  • 0

One su bile u kontaktu sa glavnom medicinskom sestrom u Klinici za bolesti uha, grla i nosa kod koje je ranije potvrđena infekcija koronavirusom.

- Klinika trenutno radi u smanjenom kapacitetu, a u procesu su rada samo oni koji nisu bili s njima u kontaktu. Svo osoblje klinike smo testirali i trenutno čekamo rezultate analize, kazao je Jusufović.

Broj zaraženih koronavirusom u Univerzitetsoim kliničkom centru u Tuzli sada se popeo na devet osoba.

Ranije je Odjeljenje neonatologije u Klinici za dječije bolesti zatvoreno zbog potvrde dva slučaja zaraze koronavirusom kod medicinske sestre i doktorice.

Klinika za kožne bolesti u potpunosti je zatvorena jer su SARS-CoV-2 virusom inficirane medicinska sestra i doktorica.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...