VUČIĆ TRENIRA TOLERANCIJU: "Svejedno da li je neko Bošnjak ili Srbin, država će se..."

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da isporuka 10 kliničkih i tri transportna respiratora bolnici u Novom Pazaru pokazuje da je "svejedno da li je neko Bošnjak ili Srbin i da će se država boriti za zdravlje i jednih i drugih".

  • Regija

  • 06. Apr. 2020  

  • 0

On je poslije sastanka sa predstavnicima Kriznog štaba Novog Pazara rekao da je bolnici u tom gradu dostavljeno i 22.000 hirurških i 3.000 epidemioloških maski, mnogo hiljada rukavica, 250 skafandera.

"Došao sam da kažem ljudima u Novom Pazaru da smo svi zajedno u teškoj borbi. Donijeli smo veliku pomoć za Novi Pazar na poklon za sva vremena, a ne samo dok traje borba protiv epidemije koronavirusa, jer želimo da ljudi u ovom gradu znaju da vodimo računa o njihovom zdravlju", kazao je Vučić.

Navodeći da je "još jedna teška noć i dan za nama", predsjednik Srbije je pozvao građane da budu disciplinovani jer će, kako je ocijenio, naredne dvije nedjelje biti "izuzetno teške".

Podsjetio je da su 22 osobe u Novom Pazaru pozitivne na koronavirus, a da je među njima i troje djece.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocijenio je da je Vučićeva posjeta važna, ne samo zbog isporuke medicinske opreme, već i zbog činjenice da je to prva posjeta predsjednika jednoj opštini u Srbiji od početka krize sa epidemijom koronavirusa.

"Nama je pomoć potrebna, i moralna i u vidu opreme i pokazuje da nismo sami, da imamo na koga da se oslonimo", kazao je Ljajić i zamolio građane da budu odgovorni, navodeći da "nije sramota biti bolestan, nego biti neodgovoran".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...