A NJEGA NIKO NE ZOVE: Ministar Jusko tvrdi da se organiziraju tajne zabave u nekim restoranima

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko izjavio je danas na konferenciji Štaba civilne zaštite KS da se uprkos mjerama zabrane u kafićima i restoranima u Sarajevu organiziraju zabave

  • Mini market

  • 06. Apr. 2020  06. Apr. 2020

  • 0

"Imamo informacije o organiziranim zabavama iza zatvorenih vrata, u kafićima i restoranima. Već smo poduzeli određene mjere po tom pitanju. Ta zabranjena okupljanja mogu biti novi klasteri i molim građane da u narednom periodu istrajemo u poštivanju mjera", rekao je ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko.

Kazao je da su policajci tokom vikenda obišli izletišta na kojima je 80 posto manje ljudi nego što je bilo do sada.

"Na pojedinim lokacijama u gradu stvorili su se veliki redovi i dolazi do verbalnih kontakata između penzionera zbog nepoštivanja socijalne distance. Razumijemo njihovu želju da nakon toliko vremena izađu u grad, ali moramo voditi računa o zdravlju svih, posebno penzionera koji spadaju u najosjetljiviju kategoriju kada je riječ o pandemiji", rekao je Jusko.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...