TOLIKO O SOCIJALNOJ DISTANCI: Kineska atrakcija privlači desetine hiljada ljudi

Ulaz na planinu morao je biti obustavljen zbog ogromnog odaziva, a lokalna vlada je turiste zamolila da više ne dolaze

  • Svijet

  • 06. Apr. 2020  06. Apr. 2020

  • 0

Desetine hiljada Kineza okupilo se na popularnoj planini Huangshan, koja je jučer neplanirano morala biti zatvorena za ulaz zbog neočekivanog broja posjetilaca. Čak više od 20 hiljada ljudi se jučer okupilo na planini.

Popularno odredište danas nastavlja sa radom, a u sklopu akcije koju je pokrenula lokalna vlada Anhui provencije, u istočnoj Kini. Naime, vlada je na određeni period besplatnim napravila ulaz u 29 atrakcija u prirodi, uključujući i Huangshan planinu, kako bi vratila turiste koji su posljednjih mjeseci iz očiglednih razloga izbivali iz Kine.

Ipak, socijalno udaljavanje i pojačana higijena i dalje se preporučuju u Kini, zbog čega jučerašnji prizori izazivaju opravdanu brigu. Iako su mnogi nosili maske, gužve su bile previše velike da bi se mogla očekivati njihova djelotvornost. U nastavku pogledajte fotografije.  alt alt alt 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...