BESANA NOĆ ZA TUZLAKE: Vatrogasci ne mogu da savladaju veliku vatrenu stihiju koja prijeti kućama, građani pomažu svim sredstvima...(FOTO)

Vjetar mijenjanjem pravca proširuje polje gorenja te na taj način se vatrena stihija prebacuje sa brda na brdo.

  • Hronika

  • 07. Apr. 2020  

  • 0

Već deset sati vatrogasci se bore s velikim požarom koji je zahvatio šumsko područje iznad Tuzle. Vatra već prijeti kućama, a u njenom gašenju pomažu i građani ispred kojih je besana noć.Danas u 14 sati Vatrogasnoj jedinici u Tuzli prijavljeno j da je požar buknuo na području naselja Krojčica, Ilinčica, Kužići, Ravna Trešnja i Smajići.

Sve raspoložive vatrogasne ekipe odmah su izašle na teren, a borba s vatrenom stihijom traje već satima. U tome im pomaže i lokalno stanovništvo. Vjetar mijenjanjem pravca proširuje polje gorenja te na taj način se vatrena stihija prebacuje sa brda na brdo. Mještani naselja Kužići stavili su se na raspolaganje i odlučili da pomognu vatrogascima u lokalizovanju vatre, kako ista ne bi ugrozila stambene objekte. Prema riječima jednog od mještana, tokom dana je uočio tri mladića  kako su palila korove, a kada se vatra razbuktala napustili su mjesto. Tuzlanskim vatrogascima pomoć su ponudili i vatrogasne jedinice iz Kalesije, Živinica i Lukavca. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...