POMOĆNIK GRADONAČELNIKA NOVOG PAZARA NE PRIHVATA POMOĆ: "Vučiću, ovo nije pomoć, već brutalna politička kampanja..."

“Ovo nije pomoć! Ovo je ono što nam pripada. Građani Novog Pazara i Sandžaka redovno plaćaju poreze i doprinose, kao i svi drugi građani Srbije. Ovo smo mi platili i zaslužujemo i više i bolje opremljene bolnice”.

  • Regija

  • 07. Apr. 2020  

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je Novi Pazar kako bi pokazao “brigu” za stanovništvo grada pogođenog koronavirusom. No, na njegov gest nije naišao na odobravanje svih Novopazarca, među kojima je i pomoćnik gradonačelnika i predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka Emir Ašćerić, koji tvrdi da Vučić ni na koji način ne pomaže građanima Novog Pazara, već da je riječ o kampanji.

Ašćerićeva objava na Facebooku je munjevito postala viralna.

“Ne osjećam apsolutno nikakvu potrebu za zahvalnost povodom današnje ‘donacije’ bolnici u Novom Pazaru. Zar bolnice nisu trebalo da budu opremljene adekvatno i ranije? Zar bolnica kojoj gravitira 300.000 stanovnika u regionu ne mora biti svakako spremna i sa više respiratora? Zašto se ovo naziva “POMOĆ”?!? Nisam čuo da se dodatno opremanje bolnica u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu… naziva “pomoć”? Je li to, opet, znači da nisu svi građani isti? Kada plaćamo poreze i doprinose, prati li se ko je kakve nacionalnosti, ili političkog opredjeljenja, ili smo svi jednaki”, zapitao se Ašćerić, rekavši da se ne radi ni o Vučićevoj, ni o bilo čijoj pomoći, već da je to samo uobičajena zamjena teza.

“Ovo nije pomoć! Ovo je ono što nam pripada. Građani Novog Pazara i Sandžaka redovno plaćaju poreze i doprinose, kao i svi drugi građani Srbije. Ovo smo mi platili i zaslužujemo i više i bolje opremljene bolnice”.

Istakao je i da u svakoj normalnoj zemlji, opremu dostavljaju i raspoređuju ljudi nadležni za to i to direktno u bolnice, pravo u upotrebu. Ne drže se po magacinama i na ulici da se snimaju radi promocije.

“Ne nasjedamo na ovakve politikantske fazone. Odlično prepoznajemo ovu brutalnu političku kampanju, koja je zvanično prekinuta, ali koja je u punom jeku od strane režima. Odlično prepoznajemo da se cijela ova garnitura više bavi sobom i politikom, njego rešavanjem krize”, kazao je Ašćerić.

Ašćerić je dodao da je zaista riječ “zloubotreba” slaba da prikaže situaciju u kojoj se za vrijeme vanrednog stanja i opasne pandemije radi na ličnoj političkoj promociji.

“Proći će i ovo, ako Bog da, a i mi biti jači za promjene na bolje”, zaključio je u objavi.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...