MINISTAR IZJAVIO BBC-u: "Boris Johnson prima kisik"

Ministar kabineta Gove rekao je za BBC da 55-godišnji Johnson prima kisik, ali da nije na respiratoru

  • Svijet

  • 07. Apr. 2020  07. Apr. 2020

  • 1

Britanski premijer Boris Johnson proveo je noć na intenzivnoj njezi londonske bolnice "St. Thomas" nakon što se njegovo zdravstveno stanje zbog zaraze koronavirusom pogoršalo. Međutim, britanski zvaničnici tvrde da Johnson nije bio na respiratoru, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ministar kabineta Michael Gove rekao je za BBC da 55-godišnji Johnson prima kisik, ali da nije na respiratoru.

“Premijer ima najbolju moguću brigu od tima u 'St. Thomasu', a naše nade i molitve su s njim i sa njegovom porodicom“, kazao je Gove.

Lider konzervativaca primljen je u bolnicu u nedjelju naveče, deset dana nakon što mu je dijagnosticiran COVID-19. Time je postao prvi veliki svjetski lider kome je potvrđeno da je zaražen novim koronavirusom.

Na intenzivnu njegu je premješten u ponedjeljak nakon što mu se stanje pogoršalo.

Velika Britanija službeno nema poziciju potpredsjednika Vlade, ali ministar vanjskih poslova Dominic Raab određen je za preuzimanje poslova u slučaju da Johnson ne bude u mogućnosti obavljati svoju dužnost.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...