NI MERCEDES NIJE OD ČELIKA: Pogledajte što se dogodilo s kombijem natovarenim betonskim blokovima… (VIDEO)

Švicarska organizacija Dynamic Test Center, među ostalim, bavi se i procjenama rizika u cestovnom prometu

  • Auto

  • 08. Apr. 2020  

  • 0

Dio toga su i zanimljivi crash testovi, koji se razlikuju od klasičnih. Naime, u DTC-u testiraju vozila pod različitim opterećenjima i ukazuju na dodatno osiguranje tereta.

U posljednjem crash testu razbili su Mercedes-Benz Vito s paletom betonskih blokova teškom 700 kilograma. U simulaciji sudara pri samo 50 km/h šteta je bila ogromna, a vozač sigurno ne bi preživio jer je inercija tereta tolika da su blokovi završili na vjetrobranskom staklu i iščupali su sjedala. Ovaj slučaj svakako pokazuje da brza rješenja nisu uvijek i pametna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...