ŽESTOKE OPTUŽBE IZ EVROPSKE UNIJE: Procurili dokazi, lažne vijesti dolaze iz Rusije, sve je povezano s Kremljom…

Europska unija identificirala je lažne informacije o koronavirusu koje dolaze iz Rusije, rekla je potpredsjednica Europske komisije Vera Jourova za njemačku agenciju dpa

  • Politika

  • 08. Apr. 2020  08. Apr. 2020

  • 0

Kampanja Unije EUvsDisinfo sakupila je više od 150 dezinformacija povezanih s Kremljom o Covidu-19, rekla je Jourova, povjerenica za vrijednosti i transparentnost.

Jourova kaže da ne može reći da je država naredila da se plasiraju takve dezinformacije jer za to nema dovoljno dokaza.

Dodala je da je bilo i službenih izjava ruskih vlasti upućenih protiv EU-a čiji je cilj, smatra ona, izazvati strah i nervozu u javnosti.

Kina s druge strane naginje propagandi, istaknula je povjerenica dodajući da su se širile tvrdnje da se Europa bez pomoći Kine neće moći izboriti s koronom.

Najbolji način borbe protiv lažnih informacija i propagande su činjenice, rekla je, dodajući da postoji golema potreba za činjenicama i vjerodostojnim informacijama.

(SB / Agencije)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...