POSLJEDNJE VIJESTI IZ BRITANIJE: Premijer Johnson premješten sa intenzivne njege

Britanski premijer Boris Johnson izašao je u četvrtak s odjela intenzivne njege bolnice St. Thomas' te je vraćen na odjel s pacijentima zaraženima koronavirusom koji imaju blaže simptome, potvrdili su u njegovu uredu.

  • Svijet

  • 09. Apr. 2020  

  • 0

- Premijer je večeras premješten s intenzivne njege na odjel na kojem je bio i prije. Tamo će biti pod budnim okom doktora u ovoj ranoj fazi oporavka, navodi se u saopćenju.

- Premijer je izrazito dobro raspoložen, zaključuje se u kratkom saopćenju iz Downing Streeta 10.

Johnsona su na intenzivnu njegu bili prebacili u ponedjeljak navečer nakon naglog pogoršanja stanja. U bolnicu je primljen dan ranije, a prisutnost koronavirusa u organizmu su mu potvrdili prije dvije sedmice.

Pedesetpetogodišnji britanski lider primio je nakon premještaja na intenzivnu kisik, ali nije stavljen na respirator. Svojim privremenim zamjenikom imenovao je ministra vanjskih poslova Dominica Raaba.

(Jutarnji list / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...