NAKON ŠTO SU BEVANDA I MILIĆEVIĆ BLOKIRALI 330 MILIONA EURA POMOĆI ZA BIH, KOJOVIĆ I NS OPET U SLUŽBI HDZ-a: Krive su "nacionalne poglavice"

Tako umjesto jasnog imenovanja krivca i osude poteza HDZ-ovih ministara, Kojović u svom kvazigrađanskom populizmu koji je vođen krilaticom "mir, mir, svi su podjednako krivi", odgovorne za kockanje sa sudbinom građana BiH vidi u „nacionalnim poglavicama“.

  • Mini market

  • 10. Apr. 2020  10. Apr. 2020

  • 4

Javnost u BiH sablaznila je vijest da su HDZ-ovi ministri finansija na državnom i federalnom nivou Vjekoslav Bevanda i Jelka Miličević blokirali čak 330 miliona KM pomoći za BiH od MMF-a u jeku pandemije, te svoj potpis uslovili zahtjevima koji nemaju nikakvo utemeljenje niti valjan argument. Aranžman sa MMF-om u ovim okolnostima je pitanje spasa bosanskohercegovačke ekonomije, te pružanja urgentne pomoći građanima, za što su i namijenjena ova novčana sredstva.

I dok osude i pozivi HDZ-u da promijeni svoju odluku dolaze od svih razumnih pojedinaca iz oba entiteta, dotle je predsjednik Naše stranke Peđa Kojović ponudio vlastitu, jedinstvenu interpretaciju poteza HDZ-ovih ministara. Tako umjesto jasnog imenovanja krivca i osude poteza HDZ-ovih ministara, Kojović u svom kvazigrađanskom populizmu koji je vođen krilaticom "mir, mir, svi su podjenako krivi", odgovorne za kockanje sa sudbinom građana BiH vidi u „nacionalnim poglavicama“.

alt

“Mogućnost da zbog već tradicionalne nesposobnosti dogovora etničkih poglavica izgubimo iznos od 330 miliona eura koji nam nudi MMF je poražavajuća, ali, nažalost, ne i iznenađujuća”, naveo je Kojović.

Naravno, ovakav, već tradicionalni manir Kojovića i njegove stranke da krivicu za sve nedaće u BiH od rata do danas ravnopravno dijeli na tri strane, naišao je na niz osuda na društvenim mrežama, uključujući i pojedince koji su do jučer bili bliski ovoj stranci.

alt

(S.B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...