VELIKI PAD CIJENA GORIVA: Gužve na benzinskim pumpama u Banja Luci

I Vlada FBiH je donijela odluku kojom su marže na gorivo ograničene, odnosno moraju da se vrate na nivo od 5. marta.

  • Ekonomija

  • 11. Apr. 2020  

  • 0

Na nekim benzinskim pumpama u bh. enttietu RS gorivo je od jutros jeftinije i do 40 feninga, pa se na nekim stvorila velika gužva.

Tako su na jednoj pumpi u Banja Luci zabilježeni veliki redovi, nakon što su cijene benzina i dizela pale na 1,50 KM, prenose Nezavisne novine.

Do jučer je gorivo koštalo od 1,79 do 1,89 KM po litru, u zavisnosti od benzinske pumpe, što znači da je cijena u maloprodaji pala od 29 do 39 feninga. 

Na nekim pumpama je zabilježeno i veće pojeftinjenje, pa se litar dizela prodaje za 1,47, a litar benzina 1,49 KM.

Vlada RS usvojila je prije dva dana odluku kojom su marže na gorivo u veleprodaji ograničene na 0,06 KM po litri, a u maloprodaji na 0,25 KM.

I Vlada FBiH je donijela odluku kojom su marže na gorivo ograničene, odnosno moraju da se vrate na nivo od 5. marta.

U proteklom periodu na svjetskom tržištu cijene naftnih derivata su se srozale, a snižene su i rafinerijske cijene.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...