DOK SE BORI NA PRVOJ LINIJI PROTIV KORONAVIRUSA: Doktorica zbog posla izgubila starateljstvo nad kćerkom

Njen bivši suprug iskoristo je epidemiju i zatražio starateljstvo nad djevojčicom

  • Svijet

  • 11. Apr. 2020  

  • 0

Doktorica heroj sa Floride, koji se svakdonevno bori na prvoj liniji protiv epidemije koronavirusa, izgubila je starateljstvo nad kćerkom starom četiri godine.

Theresa Greene koja je negativna na COVID-19, kaže da je nakon ove odluka suda suočena sa nemogućim i "okrutnim" izborom između rada u hitnoj službi i viđenja svog djeteta, javlja Kanal 6 Južna Florida.

Njen bivši suprug iskoristo je epidemiju i zatražio starateljstvo nad djevojčicom, uz obrazloženje da je veoma ugrožna koronavirusom zbog posla koji radi njena majka.

Sudija Bernard Shapiro donio je odluku da djevojčica pripadne ocu dok traje epidemija, jer je to u njenjom najbojem interesu.

"Osjećam da me sud izložio većem stresu nego koronavirus sa kojim se svakodnevno borim", rekla je Greene i ocijenila da je odluka diskiminatorna.

Kaže da je šokirana, zbog stava studije koji nije vodio računa kako će njegova odluka utjecati na psihu djeteta.

Američka ljekarska asocijacija navodi da svaki roditelj koji radi u bolnici i u vrijeme koronavirusa može da brine o djeci ukoliko preduzme sve mjere opreza.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...