PRECIZNA OPTIKA: Termalne kamere za beskontaktno mjerenje temperature stigle u BiH

Nadalje ovo rješenje omogućava istovremeno mjerenje tjelesne temperature grupe prolaznika odnosno posjetilaca sa tačno iskazanom tjelesnom temperaturom svakog od njih

  • HiTec

  • 14. Apr. 2020  

  • 0

Prva tura setova za precizno beskontaktno mjerenje tjelesne temperature uz pomoć Dahua Technology Co., Ltd. termalnih kamera stigla je u Bosnu i Hercegovinu, u rekordnom roku, zahvaljujući najvećem bosanskohercegovačkom Dahua distributeru SYS Company, prenosi Akta.ba.

Inicijalno testiranje je urađeno u uredu Dahua Technology Bosna i Hercegovina.

Jučer su rađen prve instalacije opreme, a precizno i sigurno mjerenje tjelesne temperature dobit će zdravstvene ustanove, privredna društva i proizvodne kompanije u svrhu zaštite svojih uposlenika i posjetilaca.

Inače, rješenje Dahua Technology je trenutno najtačnije i najsigurnije rješenje ove vrste na svijetu za beskontaktno mjerenje tjelesne temperature grupe prolaznika na osnovu detekcije lica i preciznog mjerenja temperature u određenoj tački lica.

Za razliku od standardnih termalnih kamera, koje se intenzivno pojavljuju na tržištu i ne rade na principu precizne detekcije lica, što uzrokuje mogućnost greške u mjerenju od ± 1-2°C, kao i podizanje lažnih alarma, predloženo Dahua Technology rješenje koristi "crno tijelo" (Blackbody – referentne tačke), koje tu grešku smanjuje na ± 0,3°C. Također, predloženo rješenje je mobilno, tako da se može premiještati s lokacije na lokaciju po potrebi. Nadalje ovo rješenje omogućava istovremeno mjerenje tjelesne temperature grupe prolaznika odnosno posjetilaca sa tačno iskazanom tjelesnom temperaturom svakog od njih, bez potrebe da operater prilazi bilo kome od njih dolazeći u kontakt sa potencijalnim prenosiocima virusa i izlažući sebe riziku zaraze.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...