ĐOKOVIĆ RASPLAKAO ITALIJU: "Nisam mogao vjerovati kada sam vidio koliko je uplatio"

Novak Đoković je u dobru i zlu uz zemlju koja ima posebno mjesto u njegovom srcu.

  • Sport

  • 15. Apr. 2020  

  • 0

Nedavno je feštao s Talijanima, a sada je s njima u najvećoj tragediji

Na početku karijere živio je i trenirao u Italiji, čiji jezik savršeno govori. Uostalom, to je pokazao nastupom na zadnjem festivalu Sanremo, kada je Italiju oduševio pjevanjem. Sada mu se, nažalost, Talijani klanjaju zbog posve drukčijeg razloga.

Italija i njena pokrajina Lombardija, točnije grad Bergamo, od Kine i Wuhana preuzeli su neželjeni naslov svjetskog žarišta pandemije koronavirusa. U Italiji je do sada više od 104 tisuće zaraženih i preko 21 tisuću umrlih od korone.

Italiju je podržao putem Instagrama, a onda impresivno prešao s riječi na djela

Nakon što je Italiji dao podršku putem Instagrama, Đoković je impresivno prešao s riječi na djela. Peter Assembergs, šef saniteta za zapadni dio Bergama, otkrio je da je Đoković donirao "ogromne iznose" za bolnice Treviglio-Caravaggio i Romano di Lombardia, koje su u epicentru talijanskog korona-pakla i najpogođenije su tom pošasti.

"Nikako nisam na bankovnom računu naših bolnica očekivao vidjeti ovo ime i iznos"

"Nikako nisam očekivao na našem bankovnom računu vidjeti njegovo ime među donatorima i to me jako uzbudilo, a iznos koji je uplatio je ogroman", izjavio je Assembergs i dodao: "Ne bih htio ovim umanjiti značaj i veličinu donacija koje nam ovih dana uplaćuju brojne tvrtke, udruge, organizacije i pojedinci i svima im zahvaljujem na njihovoj velikodušnosti, ali molim vas da shvatite kako me posebno dirnulo kada sam među njima vidio i ime najboljeg tenisača svijeta."

Nedavno je domovini darovao milijun eura za respiratore

Đokovićeva velikodušna donacija Italiji još više dobiva na značenju s obzirom na to da je i njegova domovina Srbija teško pogođena koronavirusom. Rodnoj zemlji, u kojoj zbog korone vlada izvanredno stanje, Đoković je nedavno donirao milijun eura za kupnju respiratora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...