UPRKOS DRASTIČNOM POVEĆANJU BROJA OBOLJELIH U SRBIJI: Brnabić tvrdi - "Nazire se kraj ove epidemije"

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se povodom epidemije korona virusa u Srbiji "polako vidi svjetlo na kraju tunela" i da se "nazire kraj ove epidemije".

  • Regija

  • 15. Apr. 2020  15. Apr. 2020

  • 0

Brnabić je za Pink izjavila da je to "ogroman uspjeh za našu zemlju i sve nas", i dodala da se zbog toga "ekstremno emotivno ponosi sa svojom zemljom, našim sistemom, zdravstvenim radnicima, predsjednikom, Vladom i našim građanima".

"Čini mi se da smo nadomak da izguramo ovo. Danas je 41. dan, sutra završavamo šestu sedmicu, u petak počinje sedma, očekujemo da polako privodimo kraju epidemiju, uspjeli smo da održimo stvari pod kontrolom", kazala je Brnabić i dodala da je važno da svi ostanu disciplinovani i da nastave da se pridržavaju svih propisanih mjera.

Brnabić je rekla da su trenutno "sve snage fokusirane da se suzbije epidemija u Nišu, Aleksincu, Požarevcu i Ćupriji", kao i da je važno da se i ostatak Srbije pridržava restriktivnih mjera i discipline.

"Vidjeli smo zemlje gdje su bila dva udara jer su se prerano opustili", kazala je Brnabić.

Na pitanje novinara kako to da broj oboljelih od korona virusa ipak iz dana u dan raste, Brnabić je odgovorila da je to posljedica povećanog broja testiranja, koje prelazi 2.500 testova dnevno, zbog koga mogu da se testiraju i oni sa blažim simptomima.

"Procenat pozitivnih u odnosu na testirane ili stagnira ili blago pada", kazala je Brnabić i dodala da je procenat pozitivnih na korona virus u odnosu na broj testiranih na dnevnom nivou najviše iznosio 30 posto, dok je u srijedu taj broj iznosio 14 posto od ukupno testiranih u protekla 24 sata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...